Ξεκινάει ένας κύκλος σεμιναρίων και degustation μενού με άξονα τη δημιουργική σύγχρονη κουζίνα στο NTORE GASTRONOMY & SYMPOSIA στο Ηράκλειο. 

Το 1ο σεμινάριο με θέμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ με εισηγητή τον σεφ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΘΑ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 12.00-17.00 στην αίθουσα Symposia στο Μέγαρο Ντορε, 5ος όροφος, πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες θεωρία και τεχνικές που αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Ζυμώσεις & ωριμάνσεις
  • Νέες τεχνικές μαγειρέματος
  • Εποχικότητα & βιωσιμότητα
  • Μηδενικά απόβλητα

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Chefs
  • Μάγειρες
  • Σπουδαστές σχολών μαγειρικής, εστίασης και τουρισμού
  • Επαγγελματίες και στελέχη στο χώρο της εστίασης

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί υλικό (booklet) που αφορά τις θεματικές ενότητες, την υλοποίηση και επεξεργασία προϊόντων και τις συνταγές που θα παρασκευαστούν από τον σεφ Μιχάλη Μάρθα. Επίσης θα χορηγηθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Λίγα λόγια για τον chef Μιχάλη Μάρθα

1.png

 Μιχάλης Μάρθας είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου, με σπουδές στην Ξενοδοχειακή-Εστιατορική τεχνική και στη Μαγειρική Τέχνη. Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του εξωτερικού όπως:chef-michalis.jpg

  • The Fat Duck 3 Star Michelin
  • Pure C 2 Star Michelin
  • Waterside Inn 3 Star Michelin
  • Daniel Berlin Krog 2 Star Michelin
  • Noble Gourmet Restaurant

χει διατελέσει Ex. Chef στο Cuvee Restaurant (ένα αστέρι FNL BRA Awards και βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος), στο Aqua Grant και στο Mykonos 5. Επίσης έχει επιτελέσει αρκετές επιμέλειες στις Μπαχάμες : Bahamar, Albany Marine, AirCuilinary, της Titans Hospitality όπως και στην Βουλγαρία αλλά και στα νησιά του αιγαίου. 

Το 2019 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Young Chef της Ελλάδος από τα restaurant 100, όπως επίσης το 2015 και 2016 βρέθηκε στα προημιτελικά στο παγκόσμιο διαγωνισμό της San Pellegrino Young Chef στο Tel Aviv. Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef στην Μαραθιά (ένα αστέρι FNL BRA Awards, βραβείο Ελληνικής κουζίνας και βραβείο Top Nortch Αθηνοράματος). 

Τα τελευταία 3 χρόνια απασχολείται εντατικά ως R&D (έρευνα και πρόοδος) πάνω στην βιωσιμότητα, εντοπιότητα αλλά και στα μηδενικά απόβλητα της Ελληνικής γαστρονομίας όπως επίσης έχει τελειώσει διαδικτυακά την εκπαίδευση στην πλατφόρμα EDX της Harvard University στην κατηγορία Food Fermentation: The science of cooking with mibrobes.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, 12.00-17.00

Ηράκλειο, Ntore Gastronomy & Symposia, Μεγάρο Ντορε 5ος όροφος,  πλατεία Ελευθερίας 29

Κόστος συμμετοχής: 90 ευρώ

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Τηλέφωνο: 6957831100

Email:  info@ntore.gr